Jarní závitky třikrát jinak, pochutnáte si!

Patříte mezi milovníky jarních závitků, ale rádi byste je vyzkoušeli také trochu jinak? Připravili jsme pro vás tři recepty na to, jak závitky vyzkoušet třikrát jinak. A věřte, že si určitě pochutnáte! Pojďme se na recepty společně podívat.

Jarní závitky jsou lehké a poměrně zdravé jídlo vhodné pro každého. Pokud byste ovšem chtěli ochutnat i jiné verze, připravili jsme čtyři recepty na závitky, a bez smažení!

Papája a krevety

Věděli jste, že do závitků se hodí také papája a krevety? Na tento typ závitků budete potřebovat 40 ml thajské sladké chilli omáčky, jednu lžičku sójové omáčky, rybí omáčky a limetkové šťávy, 30 g vlasových rýžových nudlí, jednu malou mrkev, čtvrtku papáji, dvě lžíce arašídů, čerstvou mátu, thajskou bazalku, zázvor (na špičku nože), jednu lžíci oleje, čtyři větší předvařené krevety a sušené rýžové papíry (na toto množství postačí čtyři).

food-715539_640
Do závitků se hodí i krevety.

Postup přípravy těchto závitků je stejný jako obvykle. Arašídy je pouze nutné nasucho opražit na pánvi a podrtit v hmoždíři, krevety orestovat a poté dle potřeby oloupat.

Jarní závitky s kuřecím masem

V závitcích může být dobré také kuřecí maso! Kromě něho budete dále potřebovat sójovou omáčku, sezamový olej, jednu menší mrkev, červenou chilli papričku, dvě lžíce arašídů, sušené rýžové papíry (opět na toto množství postačí čtyři), citronovou trávu a nakonec čerstvou mátu s thajskou bazalkou.

Při přípravě kuřecí prsa prořízněte tak, aby byla stejně silná po celé délce, zakápněte je sojovou omáčkou a nechte odležet zhruba deset minut. Potřené maso sezamovým olejem osmažte na pánvi či na grilu tak, aby bylo dozlatova. Nechte pět minut vychladnout a poté nakrájejte na tenké plátky. Zbylý postup přípravy je stejný jako u klasických jarních závitků.

Závitky si vychutnejte!
Závitky si vychutnejte!

Závitky Vietnam s avokádem a krevetami

Poslední závitky, které si představíme, jsou s avokádem a krevetami. Na přípravu budete potřebovat půlku avokáda a salátové okurky, jednu lžíci citronové šťávy a sójové omáčky a dále hrst vojtěšky nebo řeřichy, snítko koriandru, čtyři plátky řasy nori, lžičku hořčice a půl lžičky medu.

Avokádo je nutné zbavit pecky i slupek a nakrájet na tenké nudličky. Dále je postup stejný jako při přípravě jakýchkoli klasických jarních závitků. Přejeme dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *